top of page

kurs - i løpet av 2023

Bli med på et eller flere av våre kurs og lær deg å regulere deg selv. For er det ikke slik at også du har opplevd noe som har virket traumatiserende på deg? Og hvordan kan du i ettertid bearbeide det? Traumer kan oppstå som et resultat av et oppvekstforhold, samlivsbrudd, livstruende sykdom eller en ulykke. Traumer og sjokksymptomer kan nemlig bearbeides, uansett om de har oppstått nylig, eller ligger langt tilbake i tid. Gjennom å styrke egne ressurser, vil kroppens medfødte evne til å helbrede seg selv bli aktivert, både ved at den gjenoppretter balanse i nervesystemet og oppløser stressreaksjoner.

Lærer / veileder på samtlige av disse kursene : Psykoterapeut Erika Beata Thorkildsen, SEP, MNGF.

Sted : Jacob Aallsgate 36B, NO-0364 Oslo

Pris : Prisen for 1 dag : NOK 2.500 / For 2 dager : NOK 3.500

Logo-ITT-Transparent-75-0300-0075-PNG.pn

Kurs i Integrert Traume Terapi
Traume Terapeut Utdannelse
Datoer i 2023
 


16.09 - 17.09 / 14.10 - 15.10 / 11.11 - 12.11
 

En utdannelse bestående av til sammen 6 kurshelger i løpet av 2023 : Behandlingen av traumer, både for Gestalt Terapeuter, og for Psykoterapeuter forøvrig. Inneholder mye av det man lærer på utdannelsen i Somatic experiencing. Lærer : Erika Beata Thorkildsen. Sted : Jacob Aallsgate 36 B, NO-0364 Oslo, Majorstua, Oslo 5 min fra T-Banestasjon. Alternativt : Oscarsgate 27, NO-0352 Oslo. Kurset er Live, men kan også følges på nettet ved bruk av Zoom.
Prisen for hele kurset NOK 18.000 / For en enkelt helg : NOK 3.500

Logo-TRE-Transparent-75-0300-0075-PNG.pn

Kurs i TRE : ?? - ?? ??? 2023 /   TRE (Trauma Releasing Exercises) er et nytt og viktig bidrag til behandling av traumer, spenninger og stress. Det er en kroppsorientert metode som er lett å lære, og som derfor egner seg godt til bruk på egen hånd. Den er utviklet av Dr. David Berceli PhD - både felttraumatolog og bioenergetisk terapeut - mens han arbeidet med krigsrammede mennesker bl.a. i Afrika og Midtøsten.

 

Dr. David Berceli PhD, som utviklet metoden, forteller : Etter å ha arbeidet for den katolske kirken i Midt-Østen og Afrika i flere år, kom jeg hjem til USA med symptomer på posttraumatisk stress. Ingen av de mange behandlingene jeg oppsøkte kurerte symptomene i kroppen.

 

Trauma Releasing Excercises (TRE) er et resultat av min mangeårige søken etter å forstå hvordan man kan bruke kroppens egne mekanismer til å helbrede post traumatisk stress. Dyr lever jo til daglig med traumatiske hendelser som truer deres liv og er en naturlig del av livet. Likevel blir de ikke traumatisert. Altså har dyr instinktive mønstre for å forløse stresset i en traumatisk hendelse.

 

Når vi opplever en trussel mot vårt liv, trekker kroppen seg automatisk sammen i fosterstilling. Jeg oppdaget dette en gang jeg satt i en bygning i Libanon under et bombeangrep. Vi var åtte personer i rommet fra åtte ulike land. Jeg la merke til at hver gang vi hørte en bombe, så gjorde alle åtte nøyaktig samme bevegelse. Hodet og skuldre bøyde seg framover og kroppen trakk seg sammen mot fosterstilling. Ingen hadde lært meg ette. Altså er dette en reaksjon som ligger naturlig i kroppen. Kroppen vår er under fare programmert til å reagere etter et fast mønster.

 

Traumatiske hendelser lagres som spenninger i psoasmuskelen. Om vi arbeider med psoasmuskelen, kan vi lade ut disse energiene og gi slipp på den traumatiske hendelsen. Det er dette som er Trauma Releasing Excercises, øvelser som lar oss arbeide direkte med psoasmuskelen for å gi slipp på spenninger som er lagret i denne.

 

Thanks! Message sent.

Erika Beata Thorkildsen
Psykoterapeut
bottom of page